Kystfiskerens indkøbsliste

Er du ny lystfisker og skal på udkig efter udstyr såsom fiskestang, fiskehjul og waders, er du kommet til den rette guide.

Vi vil herunder guide dig igennem forskellige typer af udstyr til forskellige fisketyper:

1: Kystfiskeren

Kystfiskeren fisker fra kysten. Mange kystfiskere har havørreden som det primære mål, hvor nogle også finder lyst i at fange hornfisk, makreller, fladfisk og lignende fra kysten.

  1. Waders

Skal du fiske fra kysten, kan første investering være et par waders. På den måde har du en bedre mulighed for at når ud til fiskene, som nogle gange kan være svære at nå fra kysten.

2. Fiskestangen

Til kystfiskeriet skal du bruge en spinnestang med den rette kastevægt, ift. hvad du skal fiske med. Er det ørredfiskeri er kastevægten ofte op til et par og 20 gram, da de fleste kystagn går op til disse vægte. Der er mange spændende mærker om buddet, så som Savage Gear, Okuma, Shimano og mange flere.

 

3. Fiskehjulet

Et fastspolehjul eller spinnehjul skal der til, når du skal fiske fra kysten. Rigtig mange vælger et størrelse 3000 (30, 130) til deres kystfiskeri, hvilket vi også vil anbefale. Shimano laver mange gode spinnehjul, men sørg for at vær efter dem med skylning af ferskvand efter brug i saltvand.

4. Fiskelinen

Fletline er super lækkert at fiske med fra kysten. Det er dog også dyrt og derfor anbefales det at bruge fletlinen som yderline, hvor der påspoles billigere nylonline indenunder. På den måde kan man få fyldt hjulet bedre op, uden at det skal koste det vilde.

5.  Agnet

Der er flere muligheder når man kystfisker. Langt de fleste fisker med en form for blink, hvad enten det er gennemløbsblink eller med fastmonteret krog.
Fordelen ved gennemløber er, at fisken ikke kan bruge blinket til at vriste sig fri, da det ryger op af fiskelinen og kun krogen sidder tilbage. Et godt bud kunne være MO Inline fra ABU.

6. Tilbehør:

a. Fiskepriest. En priest bruges til at aflive fisken hurtigst muligt, hvis man skal have den med hjem til mad.

b. Fiskenet. Det er e n god ide at have et fiskenet med til at kejse fisken, hvis formålet er at den skal med hjem. Ellers er det bedre at håndlande og fjerne krog.

c. Keepnet eller ring til fangsten

d. Saks og kniv til at skære, klippe i liner

e. Mad og drikke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *